top of page

Ouder dan 40? Voor jezelf én voor de werkgever is 25 uur werken per week optimaal.

Bijgewerkt op: 15 jan.


Ben je ouder dan 40 en werk je fulltime? Dan zou je hier eigenlijk moeten mee stoppen, volgens onderzoekers. En zelfs de werkgever zal hier voordeel bij hebben!


'Ongelooflijk' zaterdag, 16 november 2019


Hoe prachtig zou het niet zijn om slechts drie dagen per week te werken, maar toch hetzelfde salaris en dezelfde voordelen te behouden? Veel mensen zouden hier meteen voor tekenen - en het blijkt uit deze studie dat de werkgever er ook baat bij heeft. 

Volgens een studie gepubliceerd in 2016 in het Melbourne Institute Worker Paper zijn mensen die slechts 25 uur per week werken ook de beste werkers – mits je ouder dan 40 jaar bent. 


De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Melbourne, analyseerde via cognitieve tests de werkgewoonten van 3500 vrouwen en 3000 mannen. Er werd ook aandacht besteed aan andere omgevingsfactoren, zoals kwaliteit van leven, economie en gezinssituatie.

De cognitieve prestaties van de proefpersonen namen toe tot 25 uur werken – daarna begonnen stress en vermoeidheid over te nemen.

“Werk snijdt aan twee kanten, het kan zowel de hersenen stimuleren, terwijl lange werkdagen en sommige taken vermoeidheid en stress kunnen veroorzaken, wat de cognitieve functies kan schaden,” zo valt in de studie te lezen. 


Gezien het feit dat steeds meer mensen gewend zijn aan stressgerelateerde stoornissen, kan het een idee zijn om daadwerkelijk gehoor te geven aan deze studie.


Laten we eerlijk zijn, welke 40-plusser ziet hier niet de voordelen van in?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page